Doar o treime dintre americani şi europeni sprijină o intervenţie în Siria, potrivit unui sondaj

Aproape doi americani din trei (62%) şi aproape trei din patru europeni (72%) preferă ca guvernele lor să rămână în afara conflictului sirian, arată un studiu anual al Transatlantic Trends, care abordează chestiuni de politică internaţională, relatează publicaţia spaniolă ABC.

Slovacia (85%), România (82%) şi Portugalia (80%) sunt ţările ai căror cetăţeni se pronunţă clar pentru un ‘Nu’ în privinţa unei intervenţii militare în Siria, urmate de Spania şi Germania, cu câte 75%. Sondajul arată că atitudinea ostilă unui atac în Siria a crescut în ultimul an în toate ţările.

Doar una din trei persoane chestionate în SUA (30%) şi 22% din cei intervievaţi în Europa consideră că ţara lor ar trebui să intervină în Siria. Sprijinul cel mai consistent pentru o astfel de acţiune se manifestă în Franţa (33%) şi Suedia (31%).

În Turcia, 72% dintre persoanele chestionate au afirmat că ţara lor ar trebui să se abţină de la o implicare în conflictul sirian, în timp ce 21% se declară în favoarea intervenţiei.

Sondajele, efectuate pe un eşantion de 1.000 de persoane în fiecare ţară, au fost realizate de TNS Opinion în luna iunie a acestui an, pe o populaţie de 18 ani şi mai mult, în SUA, Turcia şi 11 state din Uniunea Europeană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.