Evo Morales crede că SUA vor interveni în Siria pentru a-l ucide pe Bashar al Assad

0

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a declarat sâmbătă că Statele Unite vor interveni în Siria pentru a-l ucide pe preşedintele Bashar al Assad, pentru a masacra poporul sirian şi pentru a controla ţara, aşa cum au mai făcut-o, în Libia şi Irak, transmite EFE.

Într-un discurs în faţa susţinătorilor săi, Morales a mai afirmat că preşedintele american Barack Obama se comportă ‘ca şi cum ar fi stăpânul lumii’, deoarece nu are sprijinul ONU.

Obama a acuzat regimul preşedintelui Al Assad de a fi folosit în arme chimice împotriva populaţiei, provocând moartea a peste o mie de persoane. Evo Morales insistă însă că nu există un raport oficial al ONU cu privire la aceste presupuse arme şi spune că declaraţiile lui Obama nu sunt decât un pretext pentru o intervenţie.

Morales a profitat de ocazie pentru a anunţa că se alătură demersului convocat sâmbătă de papa Francisc, cu care s-a întâlnit la Vatican. Papa a convocat pentru sâmbătă o zi de post în favoarea păcii. De altfel, în discursul său, Morales le-a spus ţăranilor care veneau la mitingul său cu oale pline cu mâncare că ‘este interzis să mănânce’ până la orele 14:00 (18:00 GMT), ‘în semn de omagiu faţă de papă care a organizat postul pentru pace, pentru viaţă şi pentru omenire’. ‘Să dea Domnul ca aceste rugăciuni, binecuvântări, postul (condus) de papa Francisc să fie ascultate de Obama şi de guvernul său şi să nu existe o intervenţie în Siria’, a conchis Morales.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.