Fotbal: Victor Piţurcă – Jocul cu Turcia va fi 100 la sută mai greu decât cel cu Ungaria

Selecţionerul Victor Piţurcă anticipează un meci mult mai dificil cu Turcia decât cu Ungaria, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2014, atât prin prima faptului că selecţionata lui Fatih Terim îşi joacă ultima şansă pentru baraj la Bucureşti, cât şi prin prisma valorii jucătorilor turci.

”Jocul cu Turcia va fi 100 la sută mai greu decât cel cu Ungaria. Din punctul meu de vedere, Turcia era favorită certă, la începutul acestor preliminarii, la locul 2. Au avut un recul în această perioadă, au pierdut puncte importante, iar până acum România a demonstrat că este mai bună decât Turcia. Echipa Turciei are jucători de calitate, jucători valoroşi. Acum sunt conduşi şi de un antrenor excepţional cum este Terim. Meciul va fi extrem de dificil pentru noi, însă sper, aşa cum am reuşit cu echipa Ungariei, să-l rezolvăm în favoarea noastră, să facem un pas uriaş către jocurile de baraj.”, a declarat Piţurcă, cu prilejul unei conferinţe de presă la Mogoşoaia.

Lotul României nu are probleme medicale, toţi jucătorii fiind valizi înaintea meciului de marţi programat pe Arena Naţională.

”Lotul nostru e în regulă, cu excepţia lui Bourceanu care a acumulat 2 cartonaşe galbene, în rest toţi jucătorii sunt valizi şi nu avem nicio problemă majoră. Sper ca la ora jocului, absolut toţi jucătorii să fie la cel mai înalt nivel psihic, fizic pentru a putea termina cu victorie acest joc. Jucătorii sunt la fel de concentraţi, există o oarecare stare de oboseală, care va fi eliminată total până la ora jocului. Trebui să jucăm la un nivel, fizic şi tehnico-tactic foarte ridicat, altfel putem să avem probleme mari”, a adăugat selecţionerul.
Formula de start în meciul cu Turcia ar putea suferi modificări faţă de jocul cu maghiarii, dar selecţionerul nu a luat încă de decizie finală: ”Probabil vor exista modificări, până mâine la şedinţa tehnică mă gândesc în sensul ăsta. Vom analiza şi antrenamentul derulat azi şi sper să luăm cele mai bune decizii. E esenţial ca jucătorii care intră în teren să poată să lupte pentru a obţine cel puţin un meci egal”.

Selecţionerul a estimat că România are un avantaj asupra Turciei, pentru că îi convine şi varianta remizei.

”Sigur că este un mic avantaj pentru noi, pentru că ne e bun şi un meci egal. Atunci nu vom risca, cum trebuie să rişte echipa Turciei. Dar de fapt echipa Turciei riscă tot timpul, pentru că ăsta e jocul ei. Un joc literalmente ofensiv şi mai ales când Fatih Terim este antrenor”, a adăugat Victor Piţurcă.

Prezenţa atacantului Ciprian Marica în primul ”11” nu este certă, susţine selecţionerul: ”Are un moral foarte bun, e bine, acum să vedem ce se va întâmpla în teren, depinde şi de moment, mai ales pentru el care nu s-a antrenat mult timp cu grupul. Şi pentru mine este o experienţă nouă. Să vedem dacă va intra din primul minut, pentru că nu m-am hotărât încă”.

Banderola de căpitan va rămâne în continuare la Vlad Chiricheş, a precizat Victor Piţurcă: ”Veţi vedea mâine cine va fi căpitan. Echipa României a avut un căpitan. Credeţi că putem schimba aşa un căpitan din 3 în 3 zile? Raţ nu are de ce să se supere, e unul dintre cei 5 căpitani ai echipei naţionale, cine poartă banderola în meciul respectiv, decid eu”.

Turcia dispune de jucători foarte buni în compartimentul ofensiv, iar Arda Turan, de la Atletico Madrid, se anunţă cel mai periculos.

”Toţi jucătorii de la mijloc în sus sunt extrem de periculoşi, dar Arda Turan mi se pare cel mai periculos. Însă Burak, Bulut sunt extrem de periculoşi acolo în careu şi măsuri speciale va avea fiecare jucător”, a concluzionat selecţionerul.

Meciul dintre România şi Turcia se dispută marţi, pe Arena Naţională din Bucureşti, de la ora 21,00, în cadrul Grupei D a preliminariilor Cupei Mondiale 2014.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.