EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Israelul îşi desfăşoară scutul antirachetă în apropierea Ierusalimului

Israelul şi-a desfăşurat duminică scutul antirachetă în apropierea Ierusalimului, transmite corespondentul AFP, în contextul în care continuă ofensiva diplomatică americană care îşi propune să convingă de necesitatea de a interveni militar în Siria vecină.

Potrivit corespondentului AFP, bateria antirachetă a fost instalată în vestul Ierusalimului. Un purtător de cuvânt al armatei a refuzat să facă comentarii pe marginea acestei desfăşurări, arătând numai că ‘sistemele de apărare sunt desfăşurate în funcţie de evaluarea situaţiei’.

La sfârşitul lunii august, baterii din scutul antirachetă Iron Dome au fost desfăşurate la Tel Aviv. Potrivit presei israeliene, şase-şapte baterii ar fi fost instalate în ţară.

Israelul este ‘un port liniştit, calm şi sigur’ în mijlocul ‘furtunii care face ravagii în jurul nostru’, a declarat duminică şeful guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, la consiliul de miniştri săptămânal. El a repetat în ultimele săptămâni că Israelul nu este implicat în războiul din Siria, dar că ‘va răspunde cu forţa’ dacă ţara va fi atacată. Israelul se teme de eventuale repercusiuni în cazul unei intervenţii americane în Siria, preşedintele Bashar al-Assad sau aliatul său, Hezbollahul libanez, putând decide să se răzbune, ţintind statul evreu, aliat istoric al Washingtonului în regiune.

Administraţia Obama caută de câteva zile în Statele Unite şi în străinătate sprijin pentru o intervenţie militară împotriva regimului sirian, pe care îl acuză de folosirea de arme chimice într-un atac din 21 august, aproape de Damasc. Congresul american va avea dezbateri săptămâna viitoare pe tema eventualei intervenţii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata