JO-2014: Torţa olimpică va ieşi pentru prima oară în Cosmos

Torţa olimpică va ieşi pentru prima oară în spaţiul cosmic, pe 9 noiembrie, în timpul unei prezenţe la Staţia spaţială internaţională, a anunţat Centrul de antrenament al cosmonauţilor din Rusia. Cosmonauţii ruşi, Oleg Kotov şi Serghei Riazanski, vor fi însărcinaţi să poarte torţa Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, competiţie programată în februarie 2014, scriu agenţiile de ştiri ruse.

„Torţa olimpică prevăzută pentru ieşirea în spaţiul cosmic este aceeaşi care va aprinde flacăra olimpică ce va arde în timpul JO de la Soci”, a spus Dmitri Cernişenko, preşedinte al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de iarnă. Torţa va fi transportată în noiembrie pe platforma orbitală de naveta spaţială Soiuz TMA-11M, după care va fi preluată la revenirea pe Pământ de rusul Fiodor Iurcijin. Comitetul de organizare are intenţia, de asemenea, să ducă torţa pe cel mai înalt vârf muntos din Rusia (Elbrus), precum şi pe fundul lacului cel mai adânc din lume, Baikal.

Flacăra olimpică de la Soci va fi purttă de circa 14.000 de componenţi ai ştafetei, care va începe să se formeze din 7 octombrie, pentru un traseu de mii de kilometri, înainte de a aprinde cupa imensă aflată în staţiunea balneară Soci, pe malul Mării Negre.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.