Patrimoniul CNPR, păgubit cu peste 1,123 milioane lei prin cooptarea Posh Telecom Solutions

Patrimoniul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) a fost păgubit cu peste 1,123 milioane lei prin cooptarea nejustificată a S.C. Posh Telecom Solutions S.R.L. în activitatea companiei, se arată în Raportul Corpului de control al primului-ministru efectuat la CNPR, document remis, sâmbătă.

„La data de 23.04.2009, între Compania Naţională Poşta Română, reprezentată legal de Vătafu Marius, în calitate de director general şi S.C. Posh Telecom Solutions S.R.L., reprezentată legal de Sapatinas Christos (cetăţean grec), în calitate de director general, a fost încheiat contractul de asociere în participaţiune având ca obiect intermedierea de plăţi în regim electronic între furnizorii de utilităţi sau prestatorii de servicii şi beneficiarii acestora”, se arată în document.

Potrivit acestuia, Posh Telecom Solutions nu a deţinut personal calificat pentru exploatarea şi întreţinerea echipamentelor electronice POS aferente contractului întrucât a avut un singur angajat.

Între Posh Telecom Solutions şi Smart Telecom Solutions care au încheiat contractele de asociere în participaţiune cu CNPR a existat un element comun, respectiv cetăţeanul grec Sapatinas Christos care a deţinut funcţia de „managing director” la Smart Telecom Solutions şi asociat la Posh Telecom Solutions.

„Pentru serviciile de intermediere a plăţilor efectuate în regim electronic, Compania Naţională Poşta Română S.A. a plătit suma totală de 3.235.816,93 RON către S.C. Posh Telecom Solutions S.R.L. care, la rândul său, a plătit către Payzone S.A. (companie care deţinea echipament şi personal calificat n.r.) suma totală de 2.111.958,42 RON, obţinând astfel un avantaj patrimonial în sumă de 1.123.858,52 RON”, se arată în document.

Începând cu data de 21.08.2012 a fost încheiat un contract de asociere în participaţiune în Compania Naţională Poşta Română şi Payzone, eliminându-se intermediarii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.