Acţiunile Gabriel Resources în cădere liberă cu 40%

Acţiunile companiei canadiene Gabriel Resourses au înregistrat luni dimineaţa la bursa de la Toronto o cădere de peste 40%, fiind cotate la 0,88 dolari canadieni după declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la respingerea proiectului Roşia Montană, informează Bloomberg.

În aceste condiţii, Asociaţia care reglementează firmele de brokeri din Canada a decis să suspende timp de o oră şi jumătate (8.05 am ET – 9.30 am ET) tranzacţionarea acţiunilor Gabriel Resourses.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că proiectul referitor la Roşia Montană va fi pus pe ordinea de zi a Senatului şi respins, acelaşi parcurs urmând să fie şi la Camera Deputaţilor. În reacţie, compania Gabriel Resources a anunţat că dacă proiectul va fi respins va evalua toate acţiunile posibile, inclusiv transmiterea unei notificări formale referitoare la intenţia de a iniţia o acţiune în instanţă pentru încălcarea tratatelor internaţionale privind investiţiile. De asemenea, Gabriel Resources a sfătuit investitorii să adopte o atitudine prudentă în tranzacţionarea acţiunilor sale.

Compania Roşia Montană Gold Corporation /RMGC/ intenţionează să dezvolte cea mai modernă mină din România, la Roşia Montană, propunându-şi să extragă aproximativ 300 de tone de aur şi 1.400 tone de argint, echivalentul a 20.000 de lingouri. Compania fost înfiinţată în anul 1997, în judeţul Alba, acţionari fiind compania minieră de stat Minvest Deva – cu 19,31% şi Gabriel Resources – cu 80,69%.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.