Alte 14 ţări s-au alăturat apelului la un „răspuns internaţional puternic” privind Siria, anunţă Casa Albă

Casa Albă a anunţat luni că încă 14 ţări s-au alăturat declaraţiei publicate vineri, pe marginea summitului G20 de la Sankt Petersburg şi care a cerut un ‘răspuns internaţional puternic’ în Siria, informează AFP şi AP.

Noile state semnatare sunt Albania, Croaţia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Germania, Honduras, Kosovo, Letonia, Lituania, Maroc, Qatar, România şi Ungaria, a precizat executivul Statelor Unite ale Americii /SUA/.

Vineri, preşedinţia SUA a difuzat, în timpul summitului G20 de la Sankt Petersburg /Rusia/, un apel la care s-au raliat 10 ţări şi care a denunţat ‘în termenii cei mai fermi atacul oribil cu arme chimice de la periferia Damascului din 21 august, care a costat viaţa atâtor bărbaţi, femei şi copii’.

În text nu s-a făcut însă nicio referire explicită la o intervenţie militară împotriva regimului de la Damasc, dorită de preşedintele american Barack Obama dar căreia o mare parte din statele semnatare i se opun, în absenţa unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.

Difuzarea listei actualizate survine în contextul în care administraţia americană încearcă să facă presiuni asupra Congresului pentru ca acesta să dea undă verde unei astfel de intervenţii, notează AFP.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.