Cameron: „un mare pas înainte” dacă Damascul plasează armele chimice sub control internaţional

0

Premierul britanic, David Cameron, a apreciat luni că propunerea pe care Rusia a făcut-o Siriei de a-şi plasa sub control internaţional arsenalul chimic este ‘deosebit de binevenită’ dacă nu este o ‘tactică de diversiune’, transmite AFP.

‘Dacă Siria şi-ar scoate din uz armele chimice, sub supervizarea internaţională, în mod clar ar fi un mare pas înainte şi asta ar trebui încurajat’, a spus Cameron, în faţa deputaţilor britanic.

În legătură cu oferta rusă, el a declarat : ‘dacă aşa stau lucrurile, ar fi deosebit de binevenit’. ‘Cred totuşi că trebuie să fim atenţi să nu fie o tactică de diversiune pentru a discuta de altceva decât de problema aflată pe masă’, a spus şeful guvernului britanic.

‘Dar dacă este o propunere adevărată, ea trebuie examinată cu adevărat’, a spus el.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a cerut luni Siriei să îşi plaseze sub control internaţional arsenalul chimic.

Întrebat ce ar putea face Siria pentru a evita o intervenţie militară, secretarul de stat american, John Kerry, a evocat luni dimineaţa ipoteza unei predări a armelor chimice. Totuşi, responsabilul american a estimat ca improbabilă o astfel de situaţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.