Gorj: Trenul regal şi trenul de epocă „Moldoviţa” pot fi vizitate în gara Târgu-Jiu

Trenul regal, dar şi o garnitură de epocă, pot fi vizitate, timp de trei zile, în Gara Târgu-Jiu, acţiunea făcând parte din „Zilele turismului gorjean”, care se desfăşoară în judeţ în perioada 5-16 septembrie.

 Trenul regal a ajuns în Târgu-Jiu încă de duminică seara, iar pe parcursul zilei de luni, acesta a putut fi vizitat gratuit.

Totodată, la Târgu-Jiu a ajuns şi trenul de epocă „Moldoviţa”, care a parcurs, luni, traseul dintre Târgu-Jiu şi Petroşani, cu oprire la Mănăstirea Lainici, unde cei care au lucrat la calea ferată din zonă au fost premiaţi de autorităţi.

Gorjenii pot admira locomotiva şi cele cinci vagoane de epocă ale „Moldoviţei” construite între anii 1885-1890: un vagon poştal, un vagon salon şi câte un vagon pentru clasele I, II şi III, iar marţi şi miercuri, doritorii se pot plimba gratuit cu acesta pe ruta Târgu-Jiu-Petroşani.

„Mă bucur că avem pe peron şi pasageri alături de cei care s-au implicat să organizeze acest eveniment inedit şi iată că au poposit în Târgu-Jiu trenul regal şi garnitura de epoca ‘Moldoviţa’. Mulţumim pentru sprijin Ministerului Transporturilor, dar şi celorlalţi parteneri. Alături de reprezentanţii instituţiilor publice, dar şi alţi invitaţi, efectuăm astăzi (luni n.r.) o călătorie cu garnitura de epocă pe traseul Târgu-Jiu-Petroşani”, a declarat, luni seara, preşedintele Consiliului Judeţean Târgu-Jiu, Ion Călinoiu.

La Petroşani a fost proiectat filmul „Răsună valea”, care prezintă modul în care s-a construit, în anul 1948, linia de cale ferată Bumbeşti-Livezeni.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.