Livia Stanciu – propusă de CSM pentru un nou mandat la şefia ÎCCJ

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) decis, luni, înaintarea către preşedintele României a propunerii de reînvestire a Liviei Stanciu la şefia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

„În urma interviului organizat luni, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât, cu majoritate de voturi, înaintarea preşedintelui României a propunerii de reînvestire a doamnei judecător dr. Livia – Doina Stanciu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată într-un comunicat al CSM.

Livia Stanciu şi-a prezentat luni proiectul de management şi a răspuns la întrebările membrilor CSM timp de aproximativ cinci ore, fiind singurul candidat înscris pentru şefia Instanţei Supreme.

Potrivit unor surse judiciare, propunerea Liviei Stanciu în funcţia de preşedintele al ÎCCJ pentru un nou mandat a fost luată cu şase voturi „pentru” şi trei „împotrivă”.

Art 53, alin (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor prevede că numirea în funcţia de preşedinte al ÎCCJ se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani.

Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

Actualul preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu, îşi propune, în proiectul de management pentru un nou mandat la conducerea ÎCCJ, continuarea măsurilor organizatorice în scopul accelerării soluţionării cauzelor de corupţie la nivel înalt.

În acest sens, iniţiativa Liviei Stanciu vizează atât Secţia penală, cât şi Completele de cinci judecători ale Instanţei Supreme, precum şi luarea de noi măsuri organizatorice în contextul punerii în aplicare a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.