Medicamentele care ucid

Primul pe listă este “medicamentul săracului” sau celebrul Algocalmin.

Piaţa algocalminului din România este estimată la peste 11 milioane de dolari anual. Preţul mic l-a transformat în calmantul nr. 1 pentru români.

Un adevărat “medicament al săracului”, spun medicii. Licenţa pentru denumirea de “algocalmin” este deţinută de fosta fabrica de medicamente SICOMED. În anul 2005 cehii de la Zentiva au preluat licenţa şi astfel, doar datorită algocalminului le-au crescut vânzările cu peste 1.000 de procente.

Potrivit surselor medicale, dintre toate medicamentele fabricate de compania de medicamente Zentiva, calmantul pe bază de metamizol aduce, de departe, cele mai substanţiale profituri. Din această piaţă, au reuşit să prindă felii importante şi alte companii farmaceutice care produc algocalmin, dar sub o altă denumire. Algocalminul se mai numeşte şi algozone, şi este produs de Ozone România .

Agenţia Europeană de Evaluare a Produselor Medicale, de recomandările căreia suntem obligaţi să ţinem cont, nu a restricţionat folosirea algocalminului.

Cu toate acestea, majoritatea ţărilor europene l-au interzis de mai mulţi ani. Studiile au demostrat ca metamizolul din algocalmin poate provoca o boală fatală, numită agranulocitoza, o boală mortală care debutează ca o infecţie supraacută. Boala distruge celulele din măduva osoasă, altfel spus, tratarea durerilor de cap cu algocalmin duce la distrugerea sângelui.

Mai periculoase decât algocalminul, susţin medicii, sunt calmantele de durere care folosesc în componenţă, alături de metamizol, o a doua substanţa activă. De departe, Piafenul (metamizol şi antispastic) este cel mai riscant de administrat. Altul este Benalgin, un calmant pe bază de metamizol şi cofeină. Ambele se vând la liber în farmaciile romaneşti, fără niciun fel de restricţii. Primii care au interzis metamizolul au fost americanii, încă din 1977.

Din aceeaşi perioadă datează şi decizia statului sudez de interzicere a calmantului. Azi, substanţa din care se face”calmantul săracului” din România este interzisă în Danemarca, Belgia – unde trecută la rubrica otrăvuri – Germania, Spania – din 1989, Olanda – începând cu 1990, Grecia sau Irlanda. Am luat doar exemple din Europa şi Statele Unite!

Pe lista analgezicelor considerate nocive de occidentali, dar care se folosesc frecvent în România, se mai regăsesc Dipyrone, Novalgin, etc., medicamente care au la baza substanţa denumită noramidopirina metansulfonat şi fenilbutazona, Butazolidine, Rheopirin R, Reumopiryrine etc., care au la baza fenilbutazona. În plus, pe piaţa românească se găsesc şi combinaţii ce conţin Scobutil Compus sau aminofenazona – Aminofenazona L, Lizadon. Piroxicamul şi Aulinul sunt şi ele pe lista neagră a Agenţiei Europene a Medicamentului.

Aulinul este un alt medicament care poate ucide şi totuşi este vândut la liber în farmaciile romaneşti. Mai grav, Aulinul este vândut şi în formele sale pentru copii (pediatrice) cu toate că riscul este şi mai mare.

Aulinul este interzis în ţări precum Spania, Marea Britanie, Finlanda, Turcia, SUA, Australia sau Japonia, deoarece s-a constat că provoca frecvent insuficientă hepatică mortală! Aulinul este recomandat pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei asociate osteoartritelor, entorselor şi luxaţiilor, durerilor menstruale. Aulin se număra printre cele mai căutate şi utilizate medicamente în România, datorită efectelor sale calmante imediate.

Puţini însă ştiu că substanţa activă conţinuta de Aulin, denumită nimesulid, poate fi mortală. Acum poate înţelegeţi mai bine de ce am corelat de la bun început Codex Alimentarius de industria farmaceutică de pe planetă! Poate aşa vedeţi mai clar de ce miliardarii Americii şi ai Europei (nu toţi) de ce aceste “forţe ale banului şi răului” vor înlocuirea usturoiului, a mentei şi a ceaiului de tei cu produsele minunate şi clar vindecătoare ale concernelor farmaceutice! Agenţia Europeană de Evaluare a Produselor Medicale a interzis administrarea Aulinului copiilor sub 12 ani.

De asemenea, Comisia Europeană a Medicamentului a reluat, spre analiză, nimesulidul, în vederea retragerii sale de pe teritoriul întregii Uniuni Europene. Aulinul a fost restricţionat chiar şi în ţara producătoare, Irlanda. Consiliul Irlandez pentru Siguranţa Medicamentelor a atras atenţia asupra pericolului pe care îl prezintă. În România este la mare preţ pentru că sănătatea sau chiar viaţa copiilor noştri nu e la preţ european. Dacă tot vrem depopularea planetei, moartea pentru sute de milioane de oameni de ce să nu punem accent pe români?

Din cauza efectelor secundare grave, o serie de medicamente au fost retrase de pe piaţă în unele ţări. Cu toate acestea ele continuă să fie comercializate în România!!! Suntem un vast laborator cu 20 de milioane de cobai, un loc în care se fac bani, mulţi bani, pe sănătatea şi chiar viaţa ”prostimii” Europei! “Prostimea”, adică ce a ajuns poporul roman în ultimii 21 de ani, este doar o bună piaţă de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state.

Vreţi exemple? Vreţi să ne salvăm măcar copiii dacă pentru mulţi dintre noi este prea târziu? Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii ’60 în jur de 3500 de pacienţi. Cu toate acestea el se comercializează în continuare în ţara noastră şi este prescris în diverse afecţiuni ale inimii. Ce medici, ce interese, ce bani sunt în joc? Medicamentul Stilbestrol a fost dovedit ca producând tumori uterine şi mamare la femei şi a fost scos de pe piaţă în unele ţări europene. În România este produs şi comercializat de patru companii farmaceutice. Oare medicii care prescriu astfel de “leacuri vindecătoare” sunt proşti, sunt răi sau sunt doar plătiţi bine?

În 1970 au fost scoase de pe piaţă tranchilizantele Pronap şi Plaxin pentru că produceau moartea nou -născuţilor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.