Oamenii de ştiinţă britanici sugerează că apa de pe Lună a apărut înainte de formarea Pământului

Oamenii de ştiinţă au prezentat luni în cadrul Congresului European de Ştiinţe Planetare, desfăşurat la Londra, un studiu în care sugerează că apa găsită pe Lună ar fi putut apărea înainte de formarea Pământului, potrivit EFE.

Studiul a fost realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la universitatea britanică Open University şi se bazează pe mostrele lunare culese de astronauţi în cadrul programului Apollo, care au evidenţiat existenţa apei pe Lună.

Oamenii de ştiinţă britanici au analizat cantitatea de apă prezentă în apatită, un mineral compus din fosfat de calciu care a fost găsit în mostrele extrase din cea mai veche scoarţă lunară.

‘Acestea sunt câteva dintre cele mai vechi roci pe care le avem de pe Lună şi sunt chiar anterioare celor mai vechi găsite vreodată pe Pământ’, a explicat într-un comunicat Jessica Barnes, şef de proiect.

Potrivit echipei, aceste mostre de rocă lunară sunt cele mai potrivite pentru ‘a descoperi din ce parte a Sistemului Solar provine apa’.

Pornind de la apreciabilele cantităţi de apă pe care le-au găsit în structura cristalină a apatitei, echipa lui Barnes a susţinut, de asemenea, că interiorul Lunii este mult mai umed decât se credea.

Deşi oamenii de ştiinţă nu au reuşit să identifice originea exactă a apei lunare, studiul a arătat că ar putea exista o legătură între apa de pe Lună şi cea de pe Pământ.

‘Extraordinara legătură dintre mostrele lunare şi rezervele de apă găsite pe Pământ sugerează că există o origine comună pentru apa de pe Lună şi cea de pe Pământ’, a subliniat Jessica Barnes.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.