EUR
4,83 RON
(-0%)
USD
4,47 RON
(0%)
GBP
5,48 RON
(0%)
CHF
4,58 RON
(+0.01%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,73 RON
(0%)
CAD
3,14 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,68 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,17 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă, mai mare cu 7,8% în primele şapte luni din 2013

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în primele şapte luni ale anului, cu 7,8%, ca serie brută, respectiv cu 7,4%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu perioada similară din 2012, relevă datele provizorii publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică /INS/.

Datele institutului mai indică faptul că, în luna iulie, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 2,8%, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,0%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în iulie, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 8,3%, cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,9%.

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 7,8%, datorită, în principal, creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (14,4%), la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (9,4%) şi la transporturi (9,4%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe şi activităţile de comunicaţii au scăzut cu 3,4%, respectiv cu 0,8%.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, aceasta a crescut pe ansamblu, în primele şapte luni ale anului, raportat la perioada similară din 2012, cu 7,4%, în principal pe fondul creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (cu 15,4%), la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (cu 9,6%) şi la transporturi (cu 9,0%).

Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe (cu 3,0%) şi activităţile de comunicaţii (cu 0,3%).

În iulie 2013, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 2,8%, datorită creşterilor înregistrate la transporturi (cu 9,2%) şi la comunicaţii (cu 3,7%). Scăderi s-au înregistrat la activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe (cu 12,0%), la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (cu 7,5%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (cu 0,7%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în luna iulie 2013, comparativ cu luna precedentă, pe ansamblu cu 5,0%, pe fondul creşterilor înregistrate la activităţi provenite din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (cu 6,9%), la activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe (cu 5,5%), la transporturi (cu 2,7%), la comunicaţii (2,5%) şi la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (2,5%).

În iulie 2013, raportat la iulie 2012, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 8,3%, datorită creşterilor înregistrate la transporturi (11,0%), la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (11,0%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (9,8%).

Scăderi s-au înregistrat la activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe (cu 5,1%) şi la activităţi de comunicaţii (cu 1,1%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu, în perioada de referinţă, cu 6,9%, datorită creşterilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (cu 9,3%), la transporturi (cu 9,1%) şi la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (cu 7,9%).

Scăderi s-au înregistrat la activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe (cu 4,7%) şi la serviciile de comunicaţii (cu 2,2%).

Datele INS sunt provizorii şi periodic pot fi revizuite pe baza rectificărilor ce se efectuează retroactiv de către operatorii economici din eşantion.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata