EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Efectele devastatoare ale supărării

În tratamente, medicină chineză ia în calcul şi factorul suflet. Spun chinezii că în vindecare trebuie să participe sufletul bun. Medicina chineză susţine că un om cu suflet rău nu se vindecă. Chinezii susţin că inima este sediul sufletului.

Există şi un punct pe corpul omenesc prin care se ajunge la suflet. Acest punct este denumit de chinezi vama sufletului şi reprezintă un punct energetic aflat la două laturi de deget de încheietura pumnului. Se spune că în acel punct a pătruns primul cui în trupul lui Iisus, atunci când a fost răstignit. De altfel, cu mii de ani în urmă, şi chinezii credeau într-un singur Dumnezeu (Şi acuma, unii mai cred!)

Reamintim principiul filozofiei chineze că sediul sufletului este în inimă, dar chinezii mai susţin că fiecare organ are un suflet, un duh.(Tot de la bătrâni, mai ales babe, aflasem asta, dar liber cugetătorismul m-a prostit. Când mă supăra ceva, din mine, mă rugam de acel organ şi – minune ! – el se calma, ce-i drept, temporar.) Ficatul este sediul sentimentului de mânie, sediul supărării, ficatul este generalul care elaborează strategia, dar vezica biliară este organul care dă curajul de a lua decizii. Un om cu deficit de energie pe ficat este un om care se enervează des.

În mod paradoxal, inima este afectată când sentimentul de bucurie este în exces. De altfel, componenta Yang este cea a bucuriei, iar contrariul Yin înseamnă tristeţe. Dar aceste contrarii energetice se transformă unul în altul când ajung la limita excesului. Yang când atinge excesul se transformă în Yin şi invers. Dacă un om se va bucura foarte tare, va urma o perioadă de tristeţe.(Stări de mine trăite-n nenumărate dăţi, încât de pe la 45 de ani mi-am impus să nu mă mai bucur excesiv! Ci, cu prudenţă…)

Când pancreasul, dar şi stomacul prezintă deficite de energie, omul acela este tot timpul îngrijorat, nemulţumit, el despică firul în patru. Când plămânul se află în suferinţă energetică, oamenii sunt trişti, melancolici.

Însă rinichiul dă durata vieţii. El este rezervorul de energie al organismului. În rinichi se află energia ancestrală. Părinţii lasă descendenţilor moştenirea de energie în rinichi. Când alt organ se află în sărăcie energetică, rinichiul îi donează energie. (De aia, te şi simţi ca „frânt de şale”, éreinté, cum ar spune francii, uneori, nu doar la solicitări fizice.)

EFECTELE SUPĂRĂRII

Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina mari neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă.

Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic . De aceea, nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească.

 • Gândul

– Oricând aveţi gânduri negative despre o persoană, să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei.

– Când ne gândim la cineva, se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacăm şi ne omorâm unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.

– Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers. Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru.

– Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră.

– Toate gândurile emise plutesc în aer ca nişte „mine” ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs.

 • În cuplu

Neînţelegerile într-o relaţie de cuplu vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt.

– Fiecare încearcă astfel să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii.

–  Când controlezi o altă fiinţă îi iei energia, îţi faci plinul pe socoteala altuia.

– Astfel devii vampir energetic.

– Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară.

– Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură.

– O agresivitate subconştientă faţă de bărbaţi / femei se transformă într-un program de autodistrugere.

– Dacă doi parteneri abuzează fizic său emoţional unul de celălalt, atunci ei nu merită să rămână împreună.

Cu cât este mai puternică dependenţa de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea.

– Dependenţa naşte agresivitatea, iar agresivitatea produce boala.

Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag gelozia.

– Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric, poate provoca un rău atât sieşi cât şi unui alt om.

– Ori de câte ori cădem în acest prost obicei, ne deconectăm de la sursă şi intrăm în suferinţă.

– Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă distructivă.

Numai prin iubire poate seca izvorul răutăţilor.

– În dragostea omenească trebuie întotdeauna să existe o detaşare de omul iubit. Cu cât aveţi mai multe pretenţii, iritări şi nemulţumiri faţă de omul apropiat, cu atât mai mult creşte dependenţa de el.

Dependenţa de valorile materiale ne va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi sufletul.

Citește și
2 Comentarii
 1. Carmen Badea spune

  Felicitari acelora care au conceput/tradus acest material !

 2. Doina Maria spune

  Foarte folositor acest articol!!!
  Felicitari!!!
  …sta in puterea noastra sa ne schimbam si sa petrecem viata altfel!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata