Industria auto caută semne de revenire la salonul de la Frankfurt

Piaţa auto europeană a depăşit cea mai grea perioadă însă ieşirea din criză se anunţă lentă, au apreciat marţi directorii de companii prezenţi la Salonul auto de la Frankfurt, transmite AFP.

Vânzările de autoturisme în vechiul continent sunt în scădere continuă după 2007, punând într-o situaţie dificilă constructori auto precum PSA Peugeot Citroën, Ford sau Opel, filială a General Motors. În prezent, însă, constructorii au din nou motive de speranţă. După ce au scăzut cu 7% în primul semestru, vânzările de autoturisme în Uniunea Europeană ar urma să scadă doar cu 5% pe ansamblul anului 2013.

‘Am sentimentul că pentru grup dar şi pentru sectorul auto în ansamblu am depăşit cea mai dificilă perioadă’, a declarat directorul PSA Peugeot Citroën, Philippe Varin.

Situaţia este similară pentru grupul american Ford, care este pe cale să revină pe profit în 2015 pe piaţa din Europa, a declarat Stephen Odell, directorul pentru Europa.

‘Vedem lumina de la capătul tunelului dar nu şi începutul relansării’, a declarat, la rândul său, directorul Renault, Carlos Ghosn, cu ocazia deschiderii pentru presă a salonului de la Frankfurt.

Drumul pentru a reveni la nivelul din 2007, când 16 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în Europa, ‘va fi unul lung’, a apreciat, la rândul său, directorul Daimler, Dieter Zetsche.

Unul din factorii cheie pentru revenire constă în lansarea de noi modele, 70 de premiere mondiale urmând să fie prezentate la salonul de la Frankfurt. BMW va prezenta automobilul electric i3 precum şi prototipul sportiv hibrid i8. La rândul său, Volkswagen îşi va prezenta primele modele cu emisii zero e-Up! şi e-Golf. Grupul francez Renault va prezenta noul model Duster, cu un exterior mai modern şi un interior profund schimbat.

Salonul auto de la Frankfurt se ţine odată la doi ani în Germania, în alternanţă cu Salonul auto de la Paris. Oficial, salonul va fi inaugurat joi de cancelarul Angela Merkel, urmând ca sâmbătă să-şi deschidă porţile pentru publicul larg.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.