Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 1,2 milioane lei pentru muncă la negru

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 1,2 milioane lei pentru munca la negru şi au identificat 208 persoane care lucrau fără forme legale, în urma controalelor efectuate săptămâna trecută, la nivel naţional, informează un comunicat al Inspecţiei Muncii, remis miercuri.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate şapte propuneri de cercetare penală, iar pentru 39 persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale deoarece au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

Din totalul celor 208 persoane care lucrau fără forme legale, 38 au fost identificate în judeţul Constanţa şi 30 în Bucureşti.

În domeniul relaţiilor de muncă, totalul amenzilor aplicate a fost de peste 1,921 milioane lei, în urma a 1.355 controale efectuate între 2 şi 6 septembrie, precizează purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Muncii, Eugen Tifin.

În perioada menţionată, pentru domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.156 controale, amenzile însumând 699.028 lei. În total, au fost sancţionaţi 888 de angajatori, iar la doi dintre aceştia s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare. Totodată, la un angajator din judeţul Ialomiţa activitatea a fost sistată până la remedierea deficienţelor constatate.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 18 evenimente care, în urma cercetărilor, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Valoarea cumulată a amenzilor aplicate a fost de peste 2,62 milioane lei, fiind efectuate de către inspectorii de muncă 2.5111 controale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.