Jose Manuel Barroso: Cel mai mare risc cu care se confruntă UE este cel politic

Cel mai mare risc cu care se confruntă Uniunea Europeană în contextul redresării economice este cel politic, a afirmat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în cadrul discursului său anual privind Starea Uniunii, susţinut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

‘În opt luni votanţii din Europa vor judeca ce am realizat în ultimii cinci ani. Mai este mult de făcut până la alegerile europene, nu e timpul să aruncăm prosopul, ci să ne suflecăm mânecile şi să muncim mai mult’, a spus Barroso în faţa eurodeputaţilor.

‘Ţine de noi să pledăm pentru Europa în următoarele opt luni’, a adăugat el, adoptând legi importante precum cele presupuse de bugetul multianual al UE. ‘Bugetul Uniunii Europene este cea mai concretă pârghie pe care o avem pentru a stimula investiţiile’, a subliniat Barroso.

Preşedintele executivului comunitar a adăugat că UE a dat un răspuns ferm crizei declanşate în 2008 în SUA, precizând că rezultatele obţinute nu trebuie să fie nici supraapreciate, dar nici subestimate. El a accentuat nevoia de solidaritate în astfel de momente precizând că ‘nu poţi să te afli cu cineva în barcă şi să spui că partea ta se scufundă’.

Într-un context de refacere economică, ‘cel mai mare risc cu care ne confruntăm este cel politic, lipsa de stabilitate sau de determinare’, a mai apreciat Jose Manuel Barroso.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.