EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Ziua Aviaţiei în Europa de Est – 13 septembrie 2013; peste 150 de specialişti vor fi prezenţi la Bucureşti

Ministerul Transporturilor, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) şi TAROM organizează, vineri, 13 septembrie, la Bucureşti, Ziua Aviaţiei în Europa de Est, unde peste 150 de reprezentanţi din domeniu sunt aşteptaţi să participe la eveniment şi să analizeze problemele şi modalităţile de creştere a sectorului aviaţiei în această regiune.

Potrivit organizatorilor, conferinţa din acest an, intitulată ‘Căutând dincolo de provocări – Viitorul este Inovaţia”, se va concentra pe identificarea zonelor cheie de potenţial din regiunea Europei de Est, în condiţiile în care inovaţia şi standardizarea vor fi componentele cruciale pentru creşterea sectorului aviaţiei.

„Încă există un enorm potenţial, chiar dacă industria noastră s-a dezvoltat, iar conectivitatea globală a schimbat modul în care trăieşte şi lucrează omenirea. Lucrând împreună, putem inova pentru a livra o experienţă de călătorie mai bună şi o conectivitate mai eficientă”, precizează organizatorii.

De asemenea, în cadrul evenimentului, vor fi analizate şi dificultăţile asociate cu extinderea sectorului aviaţiei în regiune, cu intenţia de a oferi sprijin suplimentar, astfel încât industria să evolueze spre o direcţie mai sustenabilă.

Conferinţa va fi deschisă de directorul general al IATA, Tony Tyler, iar la discuţii vor fi prezenţi lideri ai industriei aviaţiei din Europa de Est.

Principalele subiecte dezbătute vor urmări rezolvarea dificultăţilor de pe piaţă prin cooperare regională, creşterea dinamică a sectorului aviaţiei, dar şi problemele de mediu, măsuri de inovare pentru o infrastructură de transport mai eficientă, reorganizarea distribuţiei aeriene – noi capacităţi de distribuţie şi iniţiative şi principii privind reglementările legate de drepturile pasagerilor.

La eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai companiilor aeriene, ai furnizorilor de servicii de navigaţie aeriană, organizaţiilor regionale, aeroporturilor, agenţiilor guvernamentale, furnizorilor de sisteme de distribuţie globală, companiilor turistice şi agenţilor de turism din regiune.

Potrivit prognozelor IATA, publicate la începutul lunii iunie, companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze în acest an un profit cumulat de 12,7 miliarde de dolari, în creştere comparativ cu profitul de 7,6 miliarde de dolari raportat anul trecut şi prognoza de 10,6 miliarde de dolari făcută în luna martie.

IATA precizează că, în cazul în care noile prognoze se vor confirma, 2013 ar urma să fie al treilea cel mai bun an pentru industria aeriană, după 2001.

La nivel regional, companiile aeriene europene ar urma să înregistreze profituri de 1,6 miliarde de dolari, estimează IATA. Deşi această cifră ar fi de două ori mai mare decât cea prognozată în luna martie, marja de profit a transportatorilor aerieni de pe bătrânul continent ar urma să se situeze la 1,3%, adică a doua cea mai mică marjă pe regiuni, exceptând Africa, aceasta având o marjă de 0,9%.

La nivel global, IATA estimează că, în 2013, companiile aeriene vor transporta un număr fără precedent, de 3,13 miliarde, de pasageri, ceea ce înseamnă un grad de ocupare record de 80,3%, şi 52 de milioane de tone de marfă.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) este o organizaţie care reprezintă aproximativ 240 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 84% din traficul aerian mondial.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata