EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Cătălin Ivan (PSD): Emil Boc n-a scos un cuvânt despre Roşia Montană

0

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, l-a criticat dur pe fostul premier Emil Boc, social-democratul susţinând că acesta nu a avut curajul să-şi asume proiectul minier de la Roşia Montană.

„Emil Boc a fost un premier laş, care nu a avut curajul să-şi asume trimiterea proiectului de la Roşia Montană într-o dezbatere deschisă şi transparentă, aşa cum a făcut USL, pentru a tranşa odată pentru totdeauna chestiunea. El s-a ascuns întotdeauna în spatele altora când trebuiau luate decizii. Este interesant cum, în tot timpul în care Traian Băsescu a susţinut făţiş proiectul de la Roşia Montană, Emil Boc nu a scos niciun cuvânt şi a executat toate ordinele primite. Dar cu toate acestea, este premierul care a tăiat salariile, care a mărit taxele, care a reţinut ilegal bani pensionarilor, care a blocat programele operaţionale, care a umilit întregi categorii sociale şi care a dus România pe marginea prăpastiei”, a declarat Cătălin Ivan, conform unui comunicat de presă remis miercuri.

Social-democratul a susţinut că, la un an şi jumătate de la plecarea de la guvernare a lui Emil Boc, USL încă se luptă pentru a repara ce a stricat acesta.

„Drept urmare, Emil Boc, în opinia noastră, este ultimul om care poate vorbi despre bună guvernare, ca să nu mai discutăm despre proiecte majore pe care le-a avut în gestionare şi pe care pur şi simplu le-a lăsat în cârca altora”, menţionează purtătorul de cuvânt al PSD.

Fostul premier Emil Boc declara în urmă cu o săptămână că proiectul de lege care vizează exploatarea auriferă de la Roşia Montană este neconstituţional.

„Retragerea proiectului ar trebui să se facă din două motive. În primul rând, proiectul este neconstituţional pentru că se oferă unei companii private atribuţii de utilitate publică ce trebuie să aparţină numai Guvernului sau autorităţilor publice. Până la urmă, compania care exploatează este privată şi nu poate să facă exproprieri în numele statului, deci, din punctul de vedere al regimului exproprierilor, proiectul de lege este neconstituţional”, a spus, la acel moment, fostul premier democrat-liberal.

Emil Boc a mai spus că, fiind vorba de o temă importantă, nu trebuie exclusă nici varianta referendumului, prin care românii să se pronunţe în problema Roşia Montană.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.