Putin: Rebelii sirieni au folosit arme chimice pentru a forţa intervenţia SUA

Preşedintele rus, Vladimir Putin, afirmă, într-un editorial apărut în cotidianul american New York Times, că rebelii sirieni, şi nu armata regimului condus de Bashar Al-Assad, au folosit arme chimice pentru a provoca intervenţia Statelor Unite, notează AFP.

‘Sunt toate motivele să credem că (gazele toxice) au fost folosite nu de armata siriană, ci de forţele de opoziţie pentru a provoca intervenţia puternicilor susţinători străini care s-au aşezat de aceeaşi parte cu fundamentaliştii’, este de părere liderul de la Kremlin.

Pe de altă parte, Putin atrage atenţia că folosirea forţei în Siria în afara cadrului Naţiunilor Unite ‘ar constitui o agresiune’ ce ar putea declanşa un ‘nou val de terorism’ şi ‘ar destabiliza Orientul Mijlociu’.

Recurgerea la forţă în afara legitimei apărări sau a unei decizii a Consiliului de Securitate al ONU ‘este inacceptabilă, conform Cartei Naţiunilor Unite, şi ar constitui o agresiune’, spune preşedintele rus, în contextul în care Washingtonul şi-a amânat proiectul loviturilor militare împotriva Damascului pentru a examina o iniţiativă a Moscovei privind trecerea sub control internaţional a armamentului sirian.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.