Un tribunal din Franţa decide că o persoană care se plimbă goală nu este exhibiţionistă

Justiţia franceză a achitat în această săptămână un bărbat de 52 de ani acuzat de exhibiţionism, după ce s-a plimbat gol prin păduri şi care înţelegea să-şi apere astfel dreptul său la nudism discret, potrivit unei surse judiciare citate de AFP.

Tribunalul de mare instanţă din Perigueux (sud-vest) a confirmat decizia Parchetului care a cerut la rândul său achitarea bărbatului, pe motiv că ‘intenţia’ de exhibiţie nu este dovedită. Cu atât mai mult cu cât acuzatul se rănise, atunci când, încercând să se ferească de privirile unei trecătoare, s-a ascuns în tufişuri, au notat judecătorii. ‘Tribunalul a disociat exhibiţia de nudism în libertate’, s-a felicitat avocatul bărbatului. ‘Nu avem de-a face cu o persoană care se plimbă goală, ci cu cineva care practică nudismul cu precauţie’, a spus omul legii.

‘Una dintre aceste precauţii este că a avut tot timpul la dispoziţie o haină pentru a-şi ascunde părţile (genitale) în acest tip de plimbare. Iar asta nu înseamnă nici că avem de-a face cu o provocare’, a mai precizat avocatul.

În schimb, scrie AFP, tribunalul a refuzat cererea avocatului de a primi o mai bună definiţie pentru exhibiţionism.

Faptele datează din luna februarie, atunci când acest locuitor al Departamentului Charente-Maritime a ales să se plimbe gol prin pădurile din Roche-Chalais. Bărbatul, căruia îi place să fie ‘în armonie cu natura’, şi-a ales însă locul de plimbare, în apropierea unei case. ‘Căutam locuri foarte izolate, pe drumuri unde puteam să mă ascund uşor’, a explicat acuzatul, profesor specializat în domeniul agroalimentar. Bărbatul a fost denunţat de o femeie care, după ce l-a zărit un prim moment, s-a apropiat apoi însoţită de nepotul său, pentru a vedea dacă este într-adevăr un om dezbrăcat.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.