Vedetele hollywoodiene ţineau regimuri trăsnite şi în 1929

De la dieta ‘mov’ ţinută de cântăreaţa americană Mariah Carey până la detoxifierea cu sirop de arţar a colegei sale de breaslă Beyonce, bizareriile întâlnite în meniurile vedetelor dau naştere inevitabil la controverse. Dar poftele ciudate ale Hollywood-ului nu sunt nici pe departe un fenomen modern, după cum demonstrează numărul din ianuarie 1929 al revistei americane Photoplay, relatează miercuri cotidianul britanic Daily Mail.

Într-un articol intitulat ‘Dieta – ameninţarea care planează asupra Hollywood-ului’, Katherine Albert a explicat de ce a urma regimul uneia dintre cele mai în vogă actriţe ale momentului, Joan Crawford, dar şi al altor staruri se poate dovedi problematic.

‘Dieta a băgat în mormânt una din cele mai celebre vedete ale lumii, a îmbolnăvit multe altele, a distrus cariere şi a devenit, în mare parte ca urmare a practicării sale la Hollywood, Marea Ameninţare Americană’, a scris Katherine Albert.

Unul din cele mai puţin apetisante meniuri dietetice hollywoodiene criticate în revistă consta într-un mic dejun compus din apă fierbinte, iar la prânz opt linguri de supă clară, doi biscuiţi săraţi şi 100 de grame de roşii, în total un aport sinistru de cam 138 de calorii.

În schimb, un nutriţionist de atunci, un anume dr. Willis, recomanda, pentru a slăbi cam 1 kg – 1,5 kg pe săptămână, o dietă cuprinzând carne de vită la prânz şi, de exemplu, peşte şi roşii înăbuşite la micul dejun.

Autoarea articolului mai susţine că a văzut-o pe Joan Crawford consumând un prânz alcătuit din numai ‘câteva linguri de supă rece, o farfurie de rubarbă şi vreo cinci biscuiţi unşi cu muştar’, dar şi că Pola Negri a slăbit 4 kilograme şi jumătate cu o dietă pe bază de spanac şi ouă, mai exact 170 de grame de spanac şi un ou fiert tare ca mic dejun, prânz şi cină.

Katherine Albert i-a criticat vehement în acelaşi articol pe producătorii care le cer actriţelor să mai slăbească, afirmând că aceştia ‘pretind şi o parte din viaţa starului’.

Mai mult, a subliniat ea, moda dietelor de la Hollywood se face responsabilă de creşterea numărului de cazuri de tuberculoză.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.