EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Antonescu: Voi candida la Preşedinţie cu sau fără susţinerea PSD; nu am motive să acuz că nu va fi respectat angajamentul politic

0

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă că va candida la alegerile prezidenţiale indiferent dacă va avea sau nu susţinerea PSD, subliniind că nu are motive să acuze că social-democraţii nu vor respecta un angajament politic.

„Avem un angajament politic. Nu e între noi, e între noi şi alegători. Pornesc şi am pornit totdeauna de la premisa bunei credinţe, dar asta nu înseamnă că sunt naiv sau asta nu înseamnă că nu observ lucruri care se întâmplă în fiecare zi. Ceea ce dincolo de aceste observaţii, constatări, este însă mai important, şi până la urmă defineşte şi strategia, că eu atunci când am asumat această candidatură potenţială am asumat-o în faţa cetăţenilor care mi-au dat votul. Eu n-am spus niciodată: cetăţeni, am să candidez la Preşedinţie, să mă susţineţi pentru că pe mine mă susţine PSD-ul. Nu. Că PSD va susţine sau nu candidatura mea e problema PSD. Problema mea este să candidez cu acele valori, cu acel proiect, cu acel program în sens mare pe care l-am angajat în faţa cetăţenilor”, a declarat Antonescu, într-un interviu pentru „Adevărul”, întrebat despre eventualitatea în care PSD nu îi va susţine candidatura la alegerile prezidenţiale din 2014.

El a ţinut să menţioneze că tema referitoare la candidatura la Preşedinţie nu trebuie să fie legată de susţinerea PSD.

„Tema este ce fel de preşedinte vom avea, ce vor dori cetăţenii României, pentru că cetăţenii României şi nu PSD sau PNL decid viitorul preşedinte al României. Cu alte cuvinte, voi candida indiferent că PSD mă va susţine sau nu. N-am însă niciun motiv să acuz PSD-ul că nu va respecta un angajament politic public”, a completat preşedintele PNL.

Cât priveşte existenţa unor sondaje de opinie cu privire la încrederea oamenilor în politicieni, Antonescu a subliniat că USL nu s-a angajat niciodată să desemneze candidatul la Preşedinţie „după sondaje comandate de PDL”.

„În materie de intenţie de vot la Preşedinţie, nu cunosc niciun sondaj în care să nu fiu primul – la întrebare deschisă, la întrebare pe USL. Deci, din punctul ăsta de vedere, din unghiul acesta, nu avem o problemă în acest moment şi nici n-am văzut să o invoce cineva din PSD”, a conchis Antonescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.