Câmpeanu despre Magiunul de Topoloveni: Exemplul acesta ar trebui popularizat într-o măsură mult mai mare

Exemplul Magiunului de Topoloveni ar trebui popularizat într-o măsură mult mai mare, a arătat joi, 12 septembrie, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care a participat la Ziua Porţilor Deschise organizată la fabrica din Topoloveni.

‘Eu cred că astfel de evenimente, de produse, ar trebui să fie într-un număr mult mai mare. Exemplul acesta ar trebui popularizat într-o măsură mult mai mare şi trebuie să înţelegem pentru totdeauna că românii fac lucruri minunate. Ne-am uitat atâta timp la gemurile acelea frumos colorate din occident şi nu erau decât decât o zeamă cu zahăr şi cu coloranţi şi minunile pe care le are România le-am dat deoparte. Eu mă bucur că am început să redescoperim ce înseamnă produsele româneşti, ce înseamnă gândirea românească, ce înseamnă sufletul românesc şi de aceea sunt alături de dumneavostră şi mă bucur foarte mult că acest produs există pe piaţă şi a început să fie apreciat şi în occident’, a spus Câmpeanu.

Compania Sonimpex Topoloveni organizează joi tradiţionala Zi a Porţilor Deschise la Fabrica de Magiun Topoloveni, în acest an evenimentul marcând intrarea fabricii în cel de-al 100-lea an de existenţă şi în ‘era’ BIO, prin lansarea pe piaţă a primei şarje de magiun de prune Topoloveni certificat BIO.

Potrivit companiei, documentele istorice – monografia Topoloveniului, Arhivele Statului şi alte hrisoave – vorbesc de începuturile Fabricii de magiun din Topoloveni la 1914, înainte de intrarea României în primul Război Mondial. Maximilian Popoviciu a fost cel care a pus bazele funcţionării acesteia, pe principiile preparării magiunului de prune în gospodăriile ţărăneşti locale: în cazane cu pereţi dubli cu abur, care să imite oalele de lut introduse în cuptoare de pământ de către gospodine.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.