CSM reia procedura de ocupare a funcţiei de vicepreşedinte al ÎCCJ; candidaturile depuse până pe 14 octombrie

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care doresc să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Instanţei supreme pot să-şi depună candidaturile până pe 14 octombrie la Consiliul Superior al Magistraturii.

Secţia pentru judecători a CSM a stabilit miercuri calendarul estimativ pentru procedura de ocupare a funcţiei de vicepreşedinte al Înaltei Curţi, care se va vacanta la data de 17 septembrie.

Potrivit site-ului CSM, până pe 14 octombrie va avea loc depunerea candidaturilor la Consiliul Superior al Magistraturii, iar între 15 – 31 octombrie Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va verifica dacă judecătorii care şi-au depus candidaturi au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea şi va comunica rezultatul.

Pe 17 octombrie se vor publica pe site proiectele de candidatură, iar în perioada 15 – 31 octombrie Direcţia resurse umane şi organizare va verifica înscrisurile depuse la dosarele de candidatură şi va solicita completarea acestora, după caz.

Între 31 octombrie – 6 noiembrie se va elabora Nota Direcţiei resurse umane şi organizare de prezentare a candidaturilor şi a documentelor ataşate în susţinerea acestora, iar pe 11 noiembrie se vor analiza candidaturilor de către Secţia pentru judecători a CSM şi se vor formula propuneri de numire în funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Reluarea procedurii are loc după ce, în şedinţa de marţi, Secţia pentru judecători a CSM nu a formulat o propunere pentru cel de-al doilea post de vicepreşedinte al ÎCCJ.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis marţi, cu unanimitate de voturi, înaintarea către preşedintele României a propunerii de numire a judecătoarei Iulia Cristina Tarcea în funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Pentru cel de-al doilea post de vicepreşedinte al ÎCCJ, judecătoarele Nela Petrişor şi Rodica Aida Popa nu au obţinut numărul necesar de voturi pentru a fi propuse în această funcţie, urmând să fie reluat concursul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.