EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Eugen Nicolăescu: Ministerul Sănătăţii a început o evaluare a tuturor secţiilor din spitale

0

Ministerul Sănătăţii a început o evaluare a tuturor secţiilor din spitalele din România, activitate care se va finaliza cu o reaşezare a numărului de paturi, a declarat vineri, la Piatra Neamţ, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu.

„Vom face o analiză şi o evaluare serioasă a anumitor paturi pe anumite specialităţi ale spitalelor. O vom realiza în circa două luni. Avem deja evaluări la unele specialităţi cu paturi mai multe decât necesarul. Când vom termina evaluarea vom regla numărul de paturi între secţii, iar la anumite specialităţi se va micşora sau mări numărul de paturi”, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu.

Totodată, ministrul Sănătăţii a anunţat că va fi modificat actul normativ care reglementează funcţionarea centrelor de permanenţă.

„Intenţionăm să dezvoltăm mai mult medicina pre-spitalicească, centrele de permanenţă, gărzile care se pot acorda la domiciliu, serviciile din ambulatoriu. Vrem să schimbăm filosofia şi mentalitatea unor medici care cred că trebuie să lucreze doar în spitale. Pot lucra şi în secţii, dar şi în ambulatoriu, pot face triaj şi să se intre în spital cu pacienţii care au nevoie cu adevărat. Intenţionăm să umblăm la actele normative prin care să fie funcţionale centrele de permanenţă, să funcţioneze şi de vineri seara până luni dimineaţa. Vom umbla pe cadrul normativ, să plătim mai bine aceste servicii, iar medicii să fie motivaţi şi cetăţeanul să fie servit la domiciliu”, a declarat ministrul Sănătăţii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.