Reprezentant al OSCE încurajează România să continue eforturile în combaterea traficului de persoane

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a primit-o joi pe Maria-Grazia Giammarinaro, reprezentant special şi coordonator al OSCE pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, cu care a discutat despre eforturile semnificative în prevenirea şi lupta împotriva traficului de persoane depuse de ţara noastră.

„A fost subliniată, de asemenea, importanţa conjugării în mod susţinut a eforturilor tuturor actorilor în plan internaţional pentru combaterea acestui fenomen”, relatează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a arătat că România a fost şi este implicată, alături de organizaţiile internaţionale de profil, în eforturile de combatere a criminalităţii transfrontaliere şi de limitare a efectelor negative generate de traficul de persoane – migranţi sau minori.

„Reprezentantul special al OSCE a manifestat apreciere faţă de eforturile depuse până în prezent de România, în special de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, încurajând autorităţile române să continue pe această cale. A arătat că România, în opinia sa, a investit mult în combaterea traficului de persoane, putând fi invocată ca model de bune practici şi pentru alte state”, detaliază MAE.

Maria-Grazia Giammarinaro deţine funcţia de reprezentant special şi coordonator al OSCE pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane din luna ianuarie 2010. În calitate de reprezentant special, Maria-Grazia Giammarinaro susţine dezvoltarea şi punerea în aplicare a politicilor anti-trafic din statele participante OSCE.

Cu ocazia vizitei în România, oficialul OSCE a avut întrevederi cu reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, la un centru guvernamental pentru protecţia şi asistenţa victimelor traficului de persoane, precum şi cu reprezentanţi ai OIM, UNHCR şi ONU şi ai unor ONG-uri.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.