Siria: Nevoile familiilor sinistrate, estimate la 1,4 miliarde de dolari

Nevoile familiilor siriene sinistrate de conflict se ridică la 1,4 miliarde de dolari (1,05 miliarde de euro), a anunţat un înalt responsabil sirian, precizând că doar 43% din aceste nevoi sunt satisfăcute, relatează AFP.

‘Ajutoarele umanitare sunt distribuite în funcţie de resursele disponibile, cu un deficit de 57%’, a declarat Omar Ghalwanji, ministru al administraţiei locale, potrivit presei oficiale de joi.

Ghalwanji a anunţat aceste cifre în cadrul unei întâlniri cu noul coordonator al ajutoarelor umanitare în cadrul ONU (OCHA), Yaacoub al-Helou, conform presei.

Responsabilul a mulţumit, cu această ocazie, Naţiunilor Unite pentru ajutorul adus civililor sirieni ‘în condiţiile dificile cu care se confruntă ţara’.

OCHA a indicat la 11 septembrie că peste 600.000 de persoane din Siria au nevoie de asistenţă umanitară urgentă.

O parte semnificativă din acestea se află în zone greu accesibile, precum cea în care a avut loc presupusul atac chimic de la 21 august, şi care se află în stare de asediu de mai multe luni, a adăugat OCHA.

La rândul său, UNICEF a precizat că nu a putut accesa nici regiunile, nici victimele posibilelor atacuri chimice, în pofida numeroaselor tentative. Organizaţia internaţională a amintit că misiunea sa constă în special în oferirea asistenţei medicale de bază copiilor şi femeilor.

Conflictul din Siria a făcut peste patru milioane de strămutaţi şi două milioane de refugiaţi în doi ani şi jumătate, conform ONU.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.