ASPA a prelungit programul de adopţii la adăposturile de câini

Programul de adopţii pentru câini a fost prelungit de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), pentru că la poarta celor două adăposturi ale Primăriei Capitalei au venit mai mulţi cetăţeni decât de obicei.

Răzvan Băncescu, directorul ASPA, a declarat S că vineri au venit 20 de persoane la adăpostul de la Theodor Pallady şi 40 la cel de la Mihăileşti.

El a spus că municipalitatea a prelungit programul de adopţii până la ora 15,00, faţă de ora 13,00, având în vedere că la completarea documentelor necesare lucrează o singură persoană.

De săptămâna viitoare, programul de adopţii va fi tot în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 9,00 şi 15,00, şi nu în intervalul 11,00 – 13,00, cât era iniţial, a adăugat Răzvan Băncescu.

Reprezentantul municipalităţii anunţase în această săptămână că vrea extinderea programului de adopţii, atât din punct de vedere al zilelor de adopţie, cât şi al orarului zilnic.

Pentru a strânge mai repede câinii de pe stradă, ASPA a semnat contracte cu trei firme, în urma unei licitaţii organizate de Primăria Generală. Potrivit ASPA, cele trei firme sunt SC Elen Basic Business SRL, SC Best Marketing SRL şi SC Terra Marique SRL, iar preţul stabilit în urma licitaţiei pentru operaţiunea de prindere a unui câine este 219 lei.

După o centralizare a rezultatelor acestor activităţi de ridicare a patrupedelor de pe domeniul public, ASPA va da publicităţii numărul exact al câinilor capturaţi şi lăsaţi în adăposturi, a mai spus directorul ASPA.

La acest moment, ASPA acţionează cu 11 maşini şi cu 32 de prinzători (până acum ASPA acţiona cu trei maşini şi opt prinzători). Echipele de prinzători intervin cu prioritate în jurul şcolilor şi grădiniţelor, având în vedere faptul că în data de 16 septembrie începe noul an şcolar.

După finalizarea acţiunilor la şcoli, grădiniţe şi parcuri, echipele de prinzători vor continua operaţiunile de ridicare a câinilor fără deţinător de la adresele semnalate sau unde au fost identificate haite.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.