Mălineanu (New Concept Travel): Trebuie să avem o companie aeriană naţională

România are nevoie de o companie aeriană naţională, una din ce în ce mai puternică, a declarat Mălin Mălineanu, director general al New Concept Travel, partener al American Express în România şi Prim Vicepreşedinte – Patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

‘Negreşit, necondiţionat şi profund argumentat, da, trebuie să avem o companie aeriană naţională, pentru tot ce înseamnă aceasta pentru consumatorul român de zbor aerian, pentru tot ce înseamnă industria aviatică română, pentru tot ce înseamnă breasla agenţiilor naţionale de turism. Da, trebuie să avem un operator naţional aerian şi unul din de în ce mai puternic. În niciun caz nu îmbrăţişez scepticismul pe care l-a afişat domnul director general Heinzmann’, a spus Mălin Mălineanu.

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor, acesta a declarat că se remarcă o scădere a tarifelor pe distanţele lungi şi o creştere pe cele scurte unde sunt puţini operatori.

‘După părerea mea, o tendinţă la nivel european pe care o observăm este o scădere a preţurilor pe Transatlantic şi călătoriile lungi, deci o scădere ca urmare a creşterii capacităţii, eficienţa lor creşte prin introducerea noilor nave de capacitate mare, în timp ce preţurile cresc pe rutele punct cu punct, în Europa unde ruta respectivă este captivă unei companii aeriene’, a spus Mălineanu.

Mălin Mălineanu participă vineri la Ziua Aviaţiei în Europa de Est, un eveniment organizat de Ministerul Transporturilor, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) şi TAROM, în cadrul căruia peste 150 de reprezentanţi din domeniu au analizat problemele şi modalităţile de creştere a sectorului aviaţiei în această regiun

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.