EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

„Nu este momentul să sărim în sus de bucurie că s-a terminat criza”, avertizează vicepreşedintele Comisiei Europene

0

În pofida ameliorării situaţiei economice a Uniunii Europene, încă nu putem spune că am depăşit criza, trebuie să continuăm reformele şi să evităm căderea într-o stare de auto-mulţumire, a avertizat vineri vicepreşedintele Comisiei Europene, Olli Rehn, la reuniunea Eurogrupului desfăşurată la Vilnius, transmite agenţia EFE.

‘Cu siguranţă că nu este momentul să sărim în sus de bucurie că s-a terminat criza. Este evident prematur’, a spus Rehn. ‘Văd că există riscuri ce ameninţă această revenire a economiei, cum ar fi auto-mulţumirea în aplicarea reformelor. Auto-mulţumirea este un lux pe care nu ni-l putem permite’, a punctat Rehn. În acest sens, el a subliniat că şomajul se menţine ‘la niveluri dramatice în unele ţări din sudul Europei’ şi creditarea economiei încă nu s-a relansat, motive pentru care ‘este esenţial să menţinem ritmul reformelor şi, în unele cazuri, chiar să-l intensificăm’.

Nici reprezentantul german în Comitetul executiv al Băncii Centrale Europene, Jorg Asmussen, nu vede ‘vreun motiv pentru a organiza o mare sărbătoare’, deşi constată şi el ‘o revigorare economică treptată în zona euro în al doilea trimestru al acestui an, statisticile arătând pentru prima dată în ultimele şase trimestre un rezultat pozitiv, care a fost mai bun decât cel la care ne aşteptam’.

La rândul său, preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a indicat o evoluţie ‘foarte pozitivă’ a zonei euro, dar a cerut şi el precauţie insistând să nu se relaxeze ritmul reformelor. ‘Este totuşi prea devreme să ne declarăm mulţumiţi. Trebuie să continuăm reformele şi este exact ceea ce vom face’, a conchis el.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.