ONU cheamă la salvarea a 500.000 de persoane prinse în capcana luptelor lângă Damasc

Sute de mii de persoane sunt „prinse în capcana” luptelor la periferia Damascului, a declarat vineri ONU chemând la un armistiţiu pentru a le salva şi evacua, informează AFP.

Într-un comunicat, şefa operaţiunilor umanitare ale ONU Valerie Amos s-a declarat „extrem de îngrijorată de informaţiile că peste 500.000 de persoane sunt prinse în capcană la periferia rurală a Damascului” şi duc lipsă de apă, alimente şi medicamente.

Situaţia, a declarat ea, este deosebit de dramatică în localitatea Moadamiyet al-Sham, lângă Damasc, unde 12.000 de locuitori rămân blocaţi după ce majoritatea populaţiei a fugit.

Localitatea este „asediată de 10 luni şi bombardată zilnic”, şi organizaţiile umanitare nu pot avea acces acolo, a subliniat ea. „Cer tuturor părţilor să accepte o pauză în ostilităţi pentru a permite agenţiilor umanitare să evacueze răniţii” şi să-i ajute pe locuitori, a adăugat ea.

Dna Amos a spus de asemenea că ONU a extras 50 de milioane de dolari din rezervele sale de urgenţă pentru a face faţă „nevoilor crescânde” de ajutor pentru milioane de sirieni strămutaţi în interiorul ţării sau refugiaţi în ţările vecine.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.