Barroso: România şi Bulgaria trebuie să adere cât mai curând posibil la spaţiul Schengen

Preşedintele Comisiei Europene /CE/, Jose Manuel Barroso, a afirmat că Bulgariei şi României trebuie să li se acorde şansa de a adera cât mai curând posibil la spaţiul Schengen, informează sâmbătă Novinite.

Libera circulaţie a persoanelor este unul din principiile fundamentale ale Uniunii Europene /UE/ şi nu trebuie să fie condiţionată, a punctat Barroso într-un interviu acordat postului public de radio bulgar, comentând informaţia de vineri în sensul că Marea Britanie va pune capăt accesului la munci sezoniere pentru cetăţenii bulgari, între alţi cetăţeni ai UE.

Preşedintele CE a subliniat că doreşte ca bulgarii să ştie că executivul european este de partea celor care vor o Europă puternică, unită şi deschisă şi s-a angajat să facă tot posibilul să nu existe statute diferite pentru diferite state membre.

El a menţionat totodată, referitor la protestele din Bulgaria pentru demisia cabinetului condus de socialistul Plamen Oreşarski, că Europa respectă evoluţia democratică a tuturor ţărilor, dar trebuie ţinut cont şi de complexitatea situaţiei economice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.