Cel mai bătrân om din lume a murit la 112 ani

Cartea recordurilor Guinness World Records a anunţat că fostul muzician şi miner certificat ca fiind cel mai bătrân om din lume a murit. Salustiano Sanchez-Blazquez avea 112 ani, informează Associated Press.

Consultantul Guinness Robert Young a declarat că Sanchez-Blazquez a murit vineri într-un azil de bătrâni din Grand Island, New York.

Poreclit „Shorty”, Sanchez-Blazquez a devenit cel mai bătrân om din lume după ce Jiroemon Kimura a murit în iunie, la vârsta de 116 ani.

Sanchez-Blazquez s-a născut pe 8 iunie 1901 în satul El Tejado de Bejar, Spania. El s-a mutat în Cuba la 17 ani, apoi în Statele Unite în 1920, unde a lucrat în minele de cărbune din Lynch, Kentucky. În cele din urmă s-a mutat la New York.

El a avut doi copii, şapte nepoţi, 15 strănepoţi şi cinci stră-stră-nepoţi.

Arturo Licata, 111 ani, din Italia, este acum principalul candidat pentru a fi recunoscut oficial de Guinness ca cel mai bătrân om din lume, potrivit lui Young. Guinness se va pronunţa în legătură cu Licata la o dată ulterioară.

Cea mai bătrână persoană autentificată a fost Jeanne Louise Calment din Franţa, care a murit la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.