Cristian Popescu Piedone: În luna septembrie voi înfiinţa poliţia animalelor

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, luni, 16 septembrie, că în luna septembrie va înfiinţa poliţia animalelor, în cadrul poliţiei locale.

„Eu, în cadrul şedinţei ordinare din luna septembrie, voi înfiinţa, în cadrul poliţiei locale, poliţia animalelor pentru a securiza şi mai mult protecţia copiilor şi a cetăţenilor. Mă voi privilegia de atribuţiile lui 215 (legea 215/2001 n.r) care spune ‘primarul asigură siguranţa cetăţeanului’. Mă voi dota cu o simplă autoutilitară sau maxim două, voi angaja zece oameni şi voi duce câinii în centrele construite de Primăria Capitalei până când Primăria Capitalei se va gândi că o muncă comună în sprijinul bucureştenilor poate să eradicheze acest fenomen. Odată avute aceste atribuţii, voi demara şi construcţia unui adăpost pentru câini”, a declarat primarul, la deschiderea noului an şcolar.

El a precizat că în sectorul 4 nu au existat evenimente nefericite legate de atacuri ale câinilor comunitari asupra copiilor şi a subliniat că va continua să facă toate demersurile care depind de instituţia pe care o reprezintă pentru a asigura siguranţa şi securitatea copiilor, atât în şcoli, cât şi în perimetrul acestora.

Întrebat dacă este de acord cu percheziţionarea elevilor la intrarea în şcoli, edilul a respins această idee.

„Nu, nu sunt de acord cu percheziţionarea elevilor, este o măsură care nu-şi are rostul. Noi avem şi răspundem de elevii care au intrat în şcoală prin societăţile de pază şi paznicii care-şi asumă responsabilitatea pentru siguranţa copiilor din liceu şi şcolile din sectorul 4”, a mai spus Piedone.

Primarul Cristian Popescu Piedone şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, au participat luni la deschiderea noului an şcolar la Şcoala 194 „Marin Sorescu” din sectorul 4 al Capitalei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.