Indonezia: Aproape 6.000 de persoane evacuate după erupţia unui vulcan

Aproape 6.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor după erupţia Vulcanului vulcanudin vestul Indoneziei, a afirmat luni un oficial, relatează Associated Press.

Vulcanul de 2.600 m înălţime din provincia Sumatra de Nord a erupt duminică dimineaţă, după ce a rămas inactiv timp de trei ani, eliminând în aer nori de cenuşă şi pietre care au căzut peste satele din apropiere, a indicat purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru dezastre naturale, Sutopo Purwo Nugroho.

Purtătorul de cuvânt a precizat că au fost evacuate aproape 6.000 de persoane şi că nu există rapoarte privind răniţi sau pagube materiale până la acest moment.

Luni, un nor de fum gri încă rămânea deasupra vârfului celui mai înalt vulcan din Sumatra de Nord. Autorităţile au cerut localnicilor să rămână în alertă în legătură cu alte erupţii potenţiale.

Erupţia de duminică a întârziat şase zboruri pe aeroportul Kualanamu din capitala provinciei, Medan, însă operaţiunile au revenit la normal luni, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Bambang Ervan.

În august 2010, o erupţie a aceluiaşi vulcan a ucis două persoane şi a dus la evacuarea altor circa 30.000. Autorităţile au fost luate prin surprindere, întrucât Sinabung a fost inactiv timp de patru secole.

Există peste 129 de vulcani activi în Indonezia, care este predispusă la seisme din cauza situării sale pe aşa-numitul ‘cerc de foc’ – o serie de falii care se întind din emisfera vestică până în Japonia şi Asia de sud-est.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.