Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele îşi recapătă numele din 35 de litere

Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele a reuşit să convingă autorităţile arhipelagului american Hawai să schimbe formatul cărţii ei de identitate şi al permisului de conducere pe care le-a predat pentru a înscrie acolo cele 35 de litere ale numelui ei de familie.

 Dna Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, care poartă numele răposatului ei soţ, nu s-a gândit niciodată să-şi reia numele de fată, Worth, sau chiar să opteze pentru o versiune mai scurtă.

„Îmi place cultura polineziană pe care am îmbrăţişat-o prin căsătoria mea. Îmi place numele meu hawaian”, a declarat ea pentru AFP.

Ani de zile ea a deţinut două documente oficiale: permisul de conducere, care îi amputa numele de familie cu o literă din lipsă de spaţiu, precum şi cartea de identitate a statului Hawai ce îi permitea să-şi vadă lungul nume de familie de 35 de caractere.

Dar, în luna mai, când dna Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele şi-a reînnoit cartea de identitate, îi lipsea ultima literă a numelui de familie, iar prenumele nu a fost inclus.

Şi, când un poliţist a oprit-o recent pe drum, „s-a uitat la permisul meu de conducere şi a văzut că lipsea prenumele. I-am spus că nu pot face nimic dacă permisul şi cartea mea de identitate nu sunt în regulă”.

„Apoi mi-a spus: Ei bine, n-aveţi decât să vă reluaţi numele de fată. Acest lucru m-a făcut să mă simt foarte prost”, a povestit ea.

De atunci, Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele a contactat un canal local de televiziune care s-a făcut ecoul problemei şi a luat la rândul său legătura cu Ministerul Transporturilor din Hawai.

Câteva zile mai târziu, autorităţile au decis ca până la sfârşitul anului numărul maxim de caractere permise pentru prenume şi numele de familie să fie ridicat la 40.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.