EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Ponta: Vreau ca de anul acesta să avem în şcoli un sistem cât mai eficient de protecţie a elevilor

0

Primul-ministru Victor Ponta a declarat luni, la Târgu-Jiu, că în societatea românească a apărut mai nou problema siguranţei elevilor şi a profesorilor în şcoli, iar în acest an s-au luat măsuri împreună cu Poliţia şi Jandarmeria pentru a se crea un sistem mai eficient de protecţie în unităţile de învăţământ.

„Anul acesta în mod special am încercat şi încercăm nu doar aici în Târgu-Jiu, ci în toată ţara, să găsim soluţii la ceva care a apărut ceva mai nou în societatea noastră. Şi anume siguranţa elevilor, siguranţa profesorilor.Vreau să cred că, dincolo de nivelul de educaţie, fiecare părinte ştie că atâta timp cât este la şcoală copilul este în siguranţă, că pleacă liniştit spre casă, că avem mai puţine acte de violenţă, avem cât mai puţini infractori care profită de şcoală. Împreună cu Poliţia, Jandarmeria, Poliţia locală, am încercat în acest an şi vreau să avem din ce în ce mai eficient în perioada următoare un sistem de protecţie, un sistem care să asigure siguranţa în şcoli. Un sistem care să le dea linişte părinţilor că aici la şcoală copiii se află siguranţă”, a afirmat premierul Ponta.

El a participat luni dimineaţă la ceremonia de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.

De asemenea, premierul a arătat că în acest an gândurile sale se îndreaptă şi spre copiii din localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi, care nu pot începe astăzi cursurile deoarece clădirile şcolilor au fost distruse de viitură, el îndemnând la solidaritate cu aceşti elevi.

Totodată, premierul a felicitat elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” pentru rezultatele bune, dovedite la examenul de bacalaureat, dar şi pe reprezentanţii autorităţilor locale pentru că au creat condiţiile desfăşurării unui act de educaţie de calitate.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.