Rulajul pieţei de acţiuni a BVB a crescut cu 27,61% în ultima săptămână

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ s-a cifrat în ultima săptămână la 100,95 milioane lei, în creştere cu 27,61 % faţă de săptămâna precedentă, potrivit casei de brokeraj Intercapital Invest.

Cele mai importante transferuri de acţiuni au fost cu titlurile Fondul Proprietatea – 53,64 milioane lei, Banca Transilvania – 9.04 milioane lei, SIF1 Banat Crişana – 6,91 milioane lei, BRD – 4,95 milioane lei şi SIF3 Transilvania – 3,93 milioane lei.

Tranzacţiile speciale de acţiuni au însumat 17,95 milioane lei, cele cu produse structurate – 7,68 milioane lei, tranzacţiile cu obligaţiuni – 900.000 lei, iar cele cu unităţi de fond – 80.000 de lei.

Potrivit brokerilor de la Intercapital, creşterea lichidităţii pieţei şi aprecierea cotaţiilor din ultima săptămână se datorează revenirii în piaţă a investitorilor după primele trei zile ale ofertei publice Nuclearelectrica (când a fost oferit un discount de 8% faţă de preţul final din ofertă – n.r.), care au profitat de corecţiile anterioare şi au făcut noi achiziţii de acţiuni la preţuri mai reduse.

În ultima săptămână, indicii bursieri au înregistrat aprecieri, de la 0,84% în cazul ROTX până la 4,6% pentru BET-FI, care arată evoluţia cotaţiilor SIF-urilor. Pe ansamblu, 34 de acţiuni au înregistrat aprecieri, 23 au stagnat, iar 9 au suferit deprecieri ale cotaţiilor.

Cel mai mult au crescut acţiunile SIF Banat Crişana – 11,87% în ultima săptămână, iar cel mai sever au scăzut acţiunile Stirom – 10,38%.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.