Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei cde terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.

La eveniment vor mai participa col. Ion Burlui, şeful IGSU, Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD în Regiunea de Nord-Est, oficialităţi judeţene şi locale.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, săptămâna trecută, că medicii care vor veni de la Iaşi şi vor lucra pe ambulanţă vor locui într-un apartament cu patru camere pus la dispoziţie de municipalitate gratuit.

Citeste si:  Famos SA Suceava a consemnat o uşoară creştere a profitului după trimestrul 1 din 2010

Ambulanţa tip C se află de aproximativ un an în curtea ISU Suceava, dar nu a putut fi folosită din lipsa medicilor de urgenţă. Săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, preciza că ambulanţa va participa la misiuni câte 12 ore pe zi şi va fi deservită de paramedici şi de trei rezidenţi în medicina de urgenţă. Autosanitara a costat 700.000 de lei şi a fost achiziţionată în toamna anului 2012 din fonduri europene.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close