EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Băsescu: Aurul ar putea rămâne în ţară; primul cumpărător poate fi BNR prin emisiune de lei

1

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, 16 septembrie, că aurul care s-ar putea extrage de la Roşia Montană ar putea rămâne în ţară dacă Banca Naţională a României l-ar cumpăra.

”România nu are nicio problemă ca indiferent cine exploatează resursele de aur, spre exemplu, să facă ca în ţară să rămână aurul până la ultimul gram. Avem o rezervă de circa 36 de miliarde de euro, cu tot cu aur, din care avem şi valoarea a 103 tone de aur. Nu ne opreşte nimeni ca în loc de euro şi dolari să ne mărim rezerva în aur. (…) Şi într-un mod extrem de convenabil.

Adică, în momentul în care Banca Naţională ar achiziţiona aur, ar face emisiune de lei, la fel cum atunci când cumpără euro face emisiune de lei, la fel ca atunci când ia bani de la Ministerul de Finanţe, bani europeni, pe care îi utilizăm în construcţii de drumuri, de ştiu eu ce alte proiecte, Banca Naţională primeşte euro şi în baza sumei primite face emisiune de lei.

Deci, România nu pierde nici un gram de aur, dacă îşi propune să facă acest lucru”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.
Potrivit acestuia, primul cumpărător poate fi BNR prin emisiune de lei, şi nu prin taxe de la populaţie. ”Primul cumpărător poate fi Banca Naţională a României prin emisiune de lei, repet, nu prin taxe de la populaţie, nu din bani de la bugetul de stat, nu din nimic”, a declarat Băsescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Emilia Mironica spune

    Si ce mai astepti domnule Traian Basescu! Daca ai o solutie de acest gen , da-i bataie! Esti Presedintele Romaniei!
    Ia legatura cu savantii clujeni care au descoperit metoda de exploatare prin care si deseurile pot fi valorificate , care nu are nevoie de cianide si care este mult mai ieftina!
    Pe deasupra se prezerva si regiunea fara consecinte neplacute! Foloseste investitori ROMANI!
    Da-i drumu’ la treaba! Fa ceva concret prin care noi ca romani sa te putem pune cu mindrie in cartile de istorie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.