Cea mai bună soluţie este ca Guvernul să retragă din Parlament proiectul Roşia Montană, declară preşedintele Băsescu

Cea mai bună soluţie este ca premierul să retragă din Parlament proiectul privind Roşia Montană, a declarat luni, 16 septembrie, preşedintele Traian Băsescu.

„Cred că cea mai bună soluţie este ca Guvernul să retragă proiectul din Parlament. Sigur, sunt şi lucruri care trebuie stabilite prin lege, cum ar fi creşterea redevenţelor din Legea minelor. (…) Dar în niciun caz legea nu poate să cuprindă atribuţiuni care sunt ale Executivului”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

În opinia preşedintelui, premierul ar trebui să retragă urgent proiectul, pentru că riscul este „tensionarea la maxim a societăţii”.

„Cred că soluţia corectă pentru premier este să retragă urgent proiectul de lege, pentru că riscul este tensionarea la maxim a societăţii, atâta timp cât proiectul se află în Parlament. Unii cer adoptarea proiectului, alţii cer să nu fie adoptat proiectul – şi după o lună jumătate-două de proteste şi dispute în societate, vom afla că legea e neconstituţională. Ar fi un dezastru. Ce ar mai înţelege societatea? De asemenea, cred că trebuie explicate toate segmentele acestei exploatări”, a susţinut şeful statului.

El l-a criticat pe premierul Victor Ponta, susţinând că acesta ar trebui „să scape de laşitate” şi „să mai renunţe la şmecherie” ca să fie prim-ministru.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.