Ponta despre acordul preventiv cu FMI: Un semn de stabilitate, certificat de instituţiile internaţionale, pentru investitori

Premierul Victor Ponta spune că ţara noastră are nevoie de un acord preventiv cu instituţiile financiare internaţionale, subliniind că marea problemă a României este lipsa de creditare, iar în urma semnării documentului statul s-ar împrumuta mult mai ieftin, cu dobânzi mult mai mici.

”În România să zic nu că trecem printr-o perioadă bună – este într-un fel ca un bolnav care a ieşit de la operaţie şi de la reanimare şi acum este în salon şi începe să se simtă bine. Însă, suntem departe de a fi performanţi şi dacă vreţi cea mai mare provocare pentru România şi pentru Guvernul pe care îl conduc este de a ieşi din acest cerc. (…) Suntem într-o perioadă mai bună, dar nu înseamnă neapărat că toate lucrurile merg bine şi e nevoie în acest context de a arăta un tip de stabilitate pe care, oricât îl spunem noi, investitorii nu-l cred decât dacă este certificat de instituţii internaţionale. (…) În acest fel ne împrumutăm mult mai ieftin. (…)

Eu vreau ca prin acest acord marile proiecte să se finanţeze de la Banca Mondială, de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, de la instituţii internaţionale, iar banii băncilor comerciale din România să rămână pentru firmele private din România. Este dacă vreţi pentru mine, care nu candidez la anul, şi un aliat în a rezista unor pusee de populism”, a declarat premierul Victor Ponta, într-un interviu video  care va fi difuzat marţi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.