EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Ramona Mănescu: România susţine propunerile de accelerare a punerii în practică a obiectivelor Cerului Unic European

0

România susţine propunerile de accelerare a punerii în practică a obiectivelor Cerului Unic European, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, în cadrul reuniunii informale a miniştrilor Transporturilor din Uniunea Europeană, care avut loc la Vilnius, Republica Lituania.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis luni , ministrul a precizat că sprijină ideea corelării între legislaţia Cerului Unic şi cea privitoare la funcţionarea Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA), care să furnizeze un set unic de cerinţe.

Un alt subiect dezbătut la reuniune a fost strategia pe Dunăre, ministrul român al Transporturilor discutând cu omologii săi din statele membre partenere din cadrul strategiei Dunării despre alocarea de fonduri din Conecting Europe Facility.

„Este foarte important ca statele membre să aloce resurse financiare adecvate pentru proiecte prioritare, care să facă din strategia Dunării o realitate. De asemenea, este necesară armonizarea reglementărilor care privesc transportul pe Dunăre în acord cu cel de pe Rin. Avem nevoie de o conectare eficientă între Marea Neagră şi Marea Nordului prin intermediul coridorului Dunăre – Main – Rin, conectare în acord cu obiectivele EU2020. Aceasta va aduce beneficii atât de ordin social, şi economic, dar şi de mediu”, a declarat Ramona Mănescu.

În plus, Ramona Mănescu a cerut oficialilor europeni şi colegilor săi miniştri să introducă pe agenda următoarelor întâlniri tema armonizării reglementărilor cu privire la transportul pe Dunăre, în acord cu cele privind transportul pe Rin, pentru a elimina, astfel, diferenţele care aduc dezavantaje nete regiunii dunărene.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.