A fost adoptat memorandumul privind litigiile între statul român şi Rompetrol

0

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, 18 septembrie,  proiectul legii privind aprobarea memorandumului de înţelegere încheiat între statul român şi Rompetrol Grup, semnat la Bucureşti la 15 februarie 2013, şi a respins totodată cererea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu privind acest proiect.

Preşedintele Comisiei economice a Camerei, Mihai Tudose, a spus că cererea de reexaminare a preşedintelui nu are la bază conţinutul în sine al memorandumului şi că de aceea a fost respinsă.

Proiectul de lege prevede că Ministerul Finanţelor este mandatat să ia toate măsurile necesare stingerii tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor de judecată la data intrării în vigoare a acestei legi, al căror obiect este în strânsă legătură cu modalitatea de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2003 privind măsuri pentru reglementarea unor obligaţii bugetare ale Societăţii Comerciale „Rompetrol Rafinare” – S.A. Constanţa aprobată cu modificări prin Legea nr. 89/2005, inclusiv a litigiului ce formează obiectul Dosarului nr. 14404/118/2010 aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa. De asemenea, se mandatează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală să ridice măsurile asiguratorii/executorii instituite, în termen de 7 zile de la stingerea tuturor litigiilor prevăzute la aliniatul anterior.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în privinţa acestui proiect.

Grupul Rompetrol va răscumpăra o parte din acţiunile deţinute de statul român la Rompetrol Rafinare, operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, a anunţat în februarie compania.

Statul va rămâne în continuare un acţionar semnificativ al companiei din judeţul Constanţa.

În urma conversiei obligaţiunilor emise, statul român prin Ministerul Economiei a devenit în 2010 acţionar al companiei Rompetrol Rafinare, cu o participaţie de 44,69%.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.