Anchetă internă la Novartis după acuzaţiile de corupţie în presa chineză

Uriaşa companie farmaceutică elveţiană Novartis a deschis o anchetă internă ca urmare a acuzaţiilor de corupţie lansate în presa chineză, care se refereau la Alcon, filiala sa specializată în oftalmologie, informează AFP, citând un comunicat al companiei.

‘Alcon nu tolerează activităţile care nu sunt conforme legilor şi reglementărilor în pieţele unde operăm’, a indicat grupul într-un comunicat, precizând că ‘societatea lansează o anchetă internă ori de câte ori ia cunoştinţă despre cea mai mică acuzaţie.’

Potrivit cotidianului chinez 21st Century Business Herald, Alcon ar fi propus mită medicilor în aproape 200 de spitale în China.

Ziarul, care se referă la un informator citat sub numele ‘Zorro’, informează că Alcon ar fi recurs la un intermediar pentru a propune medicilor fonduri, calificate drept ‘cheltuieli de cercetare’ pentru studii postclinice şi pentru implanturi oculare care nu avut loc niciodată.

Grupul farmaceutic elveţian a precizat că ia măsuri de corecţie rapid atunci când sunt identificate comportamente nepotrivite.

Acuzaţiile de corupţie împotriva grupurilor farmaceutice s-au multiplicat în cursul ultimelor luni.

Autorităţile chineze au acuzat în special grupul britanic GlaxoSmithKline că a vărsat mite în aceşti ultimi ani funcţionarilor, firmelor din sectorul farmaceutic, precum şi spitalelor şi medicilor pentru a-şi spori vânzările în China.

Peste 500 de milioane de dolari ar fi fost vărsaţi astfel prin intermediul agenţiilor de voiaj şi proiecte de sponsorizare, potrivit poliţiei.

În august, autorităţile chineze deschiseseră o anchetă împotriva grupului francez Sanofi, ca urmare a acuzaţiilor de corupţie, de asemenea publicate în 21 st Century Business Herald.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.