Leonard Bărăscu (Sanitas): Suntem în stradă pentru a cere creşterea salariilor personalului din sistemul de sănătate

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat miercuri că protestatarii din faţa Ministerului Sănătăţii se află în stradă pentru a cere mărirea salariilor personalului din sistemul sanitar.

„Sperăm ca după aceste proteste domnul ministru să fie vectorul nostru de a prezenta Guvernului dorinţele noastre – 6% care ar putea scoate sistemul dintr-o criză care persistă de 23 de ani. Sperăm ca atunci când se vor mai propune unele legi influenţa noastră să fie mult mai importantă şi mai vizibilă. Suntem în stradă pentru a susţine creşterea salariilor tuturor cadrelor medicale, iar legea salarizării să cuprindă pe toată lumea din sistem”, a spus Bărăscu în faţa Ministerului Sănătăţii, instituţie pichetată de aproape 120 de angajaţi din sistemul medical.

Potrivit acestuia, ar fi necesar un control „adecvat” în sistemul de sănătate, dar şi manageri eficienţi.

„Banii rezolvă multe dintre probleme, dar ne trebuie un control adecvat. Părerea mea şi a colegilor mei este că ne trebuie un control adecvat şi nişte manageri buni”, a spus reprezentantul Sanitas.

În opinia sa, creşterea cu 20% a salariilor medicilor rezidenţi nu ar fi suficientă.

„Nu le-ar fi de ajuns medicilor rezidenţi 20%. Dacă acum au 800 de lei înseamnă că majorat cu 20% vor avea 960 lei. Dacă te duci să te cazezi, îţi cer 200 de euro”, a mai afirmat Leonard Bărăscu.

Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate a anunţat pichetări ale Ministerului Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor până pe 27 septembrie, între orele 11,00-13,00.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata