M.J. Marinescu: Statele UE care se împotrivesc Cerului Unic European împovărează călătoriile şi industria aviatică

Comisia Europeană (CE) a propus o serie de măsuri care să contribuie la implementarea Cerului Unic European (CUE) ce s-ar traduce, în final, prin călătorii mai ieftine pentru cetăţeni, dar din păcate anumite state membre preferă să păstreze statu-quo-ul, împovărând şi călătorii, şi industria, a declarat eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu, raportor pe tema CUE al Parlamentului European (PE), citat într-un comunicat al grupului PPE dat publicităţii miercuri la Bruxelles.

Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte al grupului PPE, a participat la începutul acestei săptămâni la întâlnirea informală a miniştrilor de transport din statele UE pe tema ‘Cerului Unic European’, desfăşurată la Vilnius.

‘Trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că obstacolele sunt de natură politică şi socială, şi nu tehnică’, a transmis Marian-Jean Marinescu din rolul de raportor al PE pentru iniţiativa CUE, vorbind despre ritmul lent de implementare a legislaţiei europene în domeniul aviatic.

Deputatul PDL şi-a exprimat susţinerea faţă de propunerea Comisiei Europene pentru CUE şi dezamăgirea faţă de atitudinea anumitor state membre, care în luările lor de poziţie nu ar reprezenta interesele cetăţenilor europeni.

‘Comisia Europeană a propus o serie de măsuri prin care să contribuie la implementarea ŤCerului Unic Europeanť, măsuri care se traduc în economii de timp şi de combustibil, în emisii mai puţine, în scăderea costurilor operatorilor şi, astfel, în călătorii mai ieftine pentru cetăţeni. Din păcate, anumite state membre, după cum reiese din luările lor de poziţie, preferă să păstreze statu-quo-ul, administraţia actuală, iar acest lucru împovărează şi călătorii, şi industria’, a spus Marian-Jean Marinescu.

Eurodeputatul PDL apreciază totuşi că este încurajator că miniştrii reuniţi la Vilnius şi-au luat angajamentul de a contribui la realizarea principalelor obiective ale CUE, respectiv ‘o siguranţă sporită a traficului aerian, creşterea capacităţii spaţiului aerian, reducerea costurilor şi scăderea emisiilor’, şi că transportatorii aerieni şi-au exprimat şi ei susţinerea pentru acestea.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.