Mii de sindicalişti din transporturi şi servicii protestează în faţa Guvernului

Aproximativ 2.000 – 3.000 de protestatari, membri ai Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Translop şi Servicii Publice’ATU-România’, protestează miercuri, de la ora 13.00, în faţa sediul Guvernului din Piaţa Victoriei.

Înarmaţi cu fluiere şi vuvuzele, protestatarii scandează lozinci precum:’Mincinoşii!’, ‘Jos Guvernul!’, agitând pancarde pe care scrie ‘Vrem negocieri colective, nu impuneri administrative’ sau ‘Oprescule, noi te-am votat, tu ne-ai îngropat’.

‘La acţiunea de protest de astăzi (miercuri – n.r.) sunt aşteptaţi să participe aproximativ 4.000 de membri ai Federaţiei ATU România, din Bucureşti şi din toată ţara. Oamenii se află în imposibilitatea negocierii contractelor colective de muncă. Solicităm, totodată, modificarea legislaţiei sociale şi alocarea de fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă’, a declarat Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Liber Metrou – Unitatea (USLM).

Potrivit acestuia, o delegaţie a protestatarilor va merge la Guvern, pentru a depune o listă de revendicări.

‘Vom pleca într-un marş de protest pe Calea Victoriei, până în Piaţa Constituţiei, unde vom ajunge la ora 15.30. O dată ajunşi în acest punct ne vom opri să depunem o listă cu revendicări şi la Parlament’, a mai spus Rădoi.

Acţiunea de protest de miercuri este programată să se încheie la ora 16.00.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.